keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Petit fours

Hellööyy


Tänään jatkettiin petit fourseja. Pursotettiin päälle nougatia, karamellitryffelitäytettä, tummasuklaatryffelitäytettä ja pistaasiremonssia. Kuvia tulee taas nihkeästi, kun ei tajunnut ottaa siinä kiireessä. Maanantaina viimeistään niistä kuvia, ehkä. Joo no siis jatkettiin pursotusten jälkeen dippaamalla osa petit fourseista nougatissa ja osa tummassa suklaassa sekä valkosuklaassa.
Kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista tehtiin kukkasia, jotka laitetaan sitten petit foursien päälle.


Tuntien ja iltaruoan jälkeen menimme klubille. Siellä oli tänään semmoinen peli-ilta, jossa voittajat saivat palkinnon. Lajeja oli monia; Yatzi (jota minä pelasin), biljardi, pöytätennis, pokeri, uno jne. 
Ja MINÄ VOITIN Yatzi-turnauksen! Eihän minua vastassa ollut kuin luokkalaiseni. Rennolla meiningillä pelattiin. Voittaja sai 20 kruunun lahjakortin klubille, silllä saa ostaa mitä tahansa klubin tarjonnasta. Sovittiinkin sitten luokkalaisen kanssa, että sama se kumpi voittaa, toinen tarjoaa toiselle juoman :D Joten kukaan ei oikeastaan hävinnyt tässä diilissä :)
Yatzi-pelin jälkeen pelasimme biljardia ja juttelimme vain niitä näitä. Mukava ilta :)
Se tältä päivältä, hei hei muruset :*

-Yours truly, Elli

tiistai 29. marraskuuta 2016

Tämä on otsikko

Hellöööyy ihanat immeiset!


Tänään tehtiin vähän kaikenlaista leivonnaista. En oikein saanut nimiä ylös, enkä kyllä kuviakaan ottanut, kun ei niitä tänään tehty loppuun. Tehtiin macaroonseja, jotka ei siis ole macaroneja vaan näihin tuli yllätys yllätys, marsipaania. Mutta keksin näköisiä niistä siis tuli. Tehtiin myös Ganache ja vadelmapyree huomenna tehtäviin kakkuihin. Sekä tehtiin petit fours- leivoksia, jotka täytetään huomenna. Tuntejahan ei ollut kuin kolme, joten aika nopsasti piti hommat hoitaa.
      Koulupäivän jälkeen (joka siis loppui jo ennen yhtätoista) lähdimme ryhmän kanssa viikinkimuseoon. Museo oli pienoinen pettymys, kun siellä ei ollut hirveästi nähtävää, mutta kaikki mitä nähtiin oli mielenkiintoista :)
 Kävimme myös kaupoilla takaisin asuntolalle kävellessämme. 




Taas tuli tälläinen tynkä postaus, mutta ainakin kerroin jotain tästä päivästä. :)
Hei hei ihanat immeiset!

-Yours truly, Elli

maanantai 28. marraskuuta 2016

Suklaatia

Hellöööyy


Tänään tehtiinkin suklaakonvehteja. Taas jotain mitä olen jo aiemmin tehnyt, joten mitään uutta en oikeastaan oppinut. 
Käytettiin kolmea erilaista täytettä, johon yhteen käytettiin ganache-pohjaa(suklaata,kermaa,voita).
1.Ganache Kahlua-kahviliköörillä
2.Kondensoitua maitoa, jota oli keitetty 3h.
3.Kondensoitua maitoa lakritsisiirapilla maustettuna.
Konvehdit onnistuivat hyvin ja maistuivat hyvältä, ehkä liian makeita minun makuuni.



Viikonloppuna käytiin Ragnarok-museossa, joka oli kiinnostava ja hienosti toteutettu. Liput olivat kivat :D Ne olivat sellaiset lipukkeet jotka laitettiin kaulan ympärille, ihan kuin jotkin vip-liput :D
Mitä olooni tulee, tällä hetkellä on vain hieman nuhainen olo, mutta kuitenkin sellainen että jaksaa tunneille mennä. Tuntien jälkeen kyllä olen väsynyt, mikä nyt on normaalia kun seisoo koko päivän.

Se tältä päivältä :) Heipsan!

-Yours truly, Elli

perjantai 25. marraskuuta 2016

Kööpenhaminassa

Heippa!


Tänään käytiin Kööpenhaminassa eräässä vanhassa karkkikaupassa, jossa pääsi myös näkemään kovien karkkien tekoa. Määrät olivat hieman isompia meidän massoihin verrattuna. Yksi massa painoi yli 20kg! Tämä herra, joka teki massasta karkkeja, oli ollut siellä töissä jo 15 vuotta! Kyllähän sen otteista huomasi, teki hän hommansa niin nopeasti, 10 minuutissa. Kuvia sieltä:
Makuna oli salmiakkilakritsi



Karkkikaupan jälkeen pääsimme kiertelemään vapaasti. Kävelimme vain kohti juna-asemaa. Kävimme matkan varrella eräässä erilaisiin naamiaisasuihin erikoistuneeseen kauppaan. Se oli kyllä niin hieno kauppa :D Kävimme myös tuliaiskaupoissa, koska kaksi oppilasta ovat jo lähdössä huomenna kotimaahansa.



Kävin ensimmäistä kertaa Starbucksissa ja en kyllä pettynyt. Otin Gingerbread latten, maistui ihanalle!


Nyt oloni on hieman kipeä. Olen nyt yrittänyt parannella itseäni lääkkeillä ja teetä juomalla, mutta kyllähän se lepo on se tärkein. Huomenna menen käymään Ragnarokissa :P Sitten kerkeää parannella itseään kun sieltä tulee :D Onneksi se ei ole kaukana se museo.

Heippa muruset :*

-Yours truly, Elli

torstai 24. marraskuuta 2016

5 makua

Hellöyyy :)


Tänään olikin erilainen päivä. Olimme keittiössä opiskelemassa 5 eri makua: makea, suolainen, umami, hapan ja kirpeä. Minä ja pari luokkalaistani saimme suolaisen. Tehtävänä oli korostaa saatua ryhmää, mutta käyttää myös yhtä raaka-ainetta muista ryhmistä. 
  Teimme porsaan lehtipihviä, itsetehtyä pastaa, yrttivoita sekä omena-fetasalaattia. Meidän piti myös tehdä ruskeaa kastiketta, johon olisi tullut viiniä, mutta se epäonnistui totaalisesti, joten jätimme sen pois. 
  Valmis annos näytti ihan hyvältä siihen katsottuna että ei mitään kokkeja olla ja maku oli mielestäni todella hyvä, kyllähän sitä opettajakin kehui, vaikkakin pientä kritiikkiä saatiin ruskean kastikkeen jättämisestä pois.
     Oli kiva nähdä myös muiden tekemisiä :) Kaikki annokset oli hyviä!


Huomenna lähdetään Kööpenhaminaan karkkitehtaalle (en tiedä millaiselle). Toivotaan, että en tule kipeämmäksi tämän päivän töitten jälkeen. Tällä hetkellä olo on ihan hyvä :)
Se tältä päivältä :) Hei hei :*

-Yours truly, Elli



keskiviikko 23. marraskuuta 2016

day off

Hellöy


Eilen illalla olo oli hieman kipeä, kurkkuun koski ja yskitti. Ihanat luokkalaiseni toimittivat minulle heti yskänlääkettä, kurkkukipuun minulla oli jo lääkkeet. Tänään sitten menin tunneille, mutta kun kerroin opettajalle olostani, hän käski minut heti huoneeseen lepäämään. Tässä sitten ollaan maattu sängyssä koko päivä, mitä nyt on syömässä käynyt. Luokkalaiset toivat teetäkin :) On ne niin ihania <3 
Tänään olisi tehty kakkuja, mutta en nyt sitten päässyt niitä tekemään. Mutta mitä nyt valmiita tuotteita näin, niin olisin varmasti ne osannut tehdä :) 
Nyt toivotaan, että olo ei tästä huonone. 
Muuta ei tältä päivältä oikein ole kerrottavaa ja kuviakaan ei ole :(
Heipsan!

-Yours truly, Elli

tiistai 22. marraskuuta 2016

On tuesday

Heipsan!


Tänään koulu alkoi vasta kahdeltatoista. Heräsin silti kasilta aamupalalle ja tietysti suomalaisen tarvitsemalle aamukahville! :D 
   Teimme tunneilla lehtitaikinasta leivonnaisia. Tehtiin eri variaatioita (englanniksi käännettynä): Apple Fish, French waffles, french snails ja Napoleons cake's. 
Apple fishit täytettiin omenamarmeladilla. french wafflet vain kaulittiin vohveliraudan mallisen rautapalan päällä, french snailsit tehtiin korvapuustin tapaan, mutta leikkauksen jälkeen ne kaulittiin sokerissa todella ohuiksi, napoleons cake kaulittiin vain pellin kokoiseksi ja siihen pisteltiin reikiä ja leikattiin neljään osaan.
snailsien tekoa


Snailsit menossa uuniin

wafflet

fishit
 Ja ilmeisesti en ottanut napoleonin kakusta kuvaa. Opettaja paistoikin sitten nämä meidän lähtömme jälkeen joten en valmiista kuvista saanut kuvia. Nämä menevät ilmeisesti meidän viimeisen päivän buffettiin ja ehkä jonnekkin muuallekin :) 
Illalla pestiin pyykkiä ja pelattiin biljardia ja korttia :) Taas kerran oli mukava päivä! Tänään saatiin olla opettajan opetuksessa, joka on ollut täällä töissä muistaakseni 31 vuotta! Ja hän oli todella hauska ja mukava opettaja :D Harmi että meillä ei ole kuin yksi päivä enää hänen tuntejaan.
Mutta se tästä päivästä :) Heissuli vei!
ps. opin myös sanomaan sanan viroa. Tarkoittaa kiväärin piippuosaa :D Kulilenutetunnelilei sanotaan mutta en ole varma kirjoitustavasta :D

-Yours truly, Elli

maanantai 21. marraskuuta 2016

Taas kerran kransekagea

Terveeks!


Viikonloppuna oli tosi kivaa :)) Käytiin lauantaina kävelyllä muutaman kaverin kanssa. Päätettiin sitten käydä kahvilla ja ostoksilla Ro's torvissa.
Pari kuvaa sieltä :)


Koristeet olivat tulleet ostoskeskukseen

Tehtiin tänään kransekagea kahdessa eri muodossa, tornina ja sarvena. Kransekagea syödään yleensä isoissa juhlissa, kuten häissä, mutta perinteinen herkku se on uutena vuotena. Ja kransekage koristellaan näyttävästi lipuilla ja muilla koristeilla.



Koulun jälkeen käytiin kaupassa ja pelattiin pokeria klubilla. Nyt taidan vain katsoa netflixiä ja rentoutua :D 
Heipsan!

-Yours truly, Elli

lauantai 19. marraskuuta 2016

Viikonlopun menot

Oikein mahtavaa huomenta kaikille!

Eilen jäi perjantain tekemiset kirjoittamatta, kun oli niin vauhdikas päivä :D Tunneilla tehtiin kovia karkkeja, jotka onnistui tosi hyvin ja maistuvat todella hyviltä. Tehtiin myös marsipaanikoristeita ihan vain harjoituksen kannalta ja Tinalle jokaisesta maasta jonkinlainen figuuri, joka pitää maan lippua :) Itse tein etanan :D





          Koska perjantain iltaruokaa ei tarjoilla ruokalassa, meidän piti tehdä itse ruokamme. Saimme mennä opetuskeittiöön tekemään ruokaa ja teimme sitten salaattia, broileria ja riisiä. Kaikin puolin hyvä ateria, koska yksi ryhmästämme on kokannut 10 vuotta ja rakastaa ruoanlaittoa :D Teemme myös viikonlopun ruoat siellä ja raaka-aineet on tarjonnut meille koulu. 
          Seitsemän aikoihin aloimme laittautumaan iltaa varten. Lähdimme virolaisten ja liettualaisten kanssa baariin, mutta jouduimme sitten jakautumaan, kun emme olisi mahtuneet minnekkään baariin koko porukka, olihan meitä yli 20. Roskildessa ei paljon baareja ole, joten etsimme baaria ainakin tunnin ennenkö löysimme edes jonkinlaisen. Baari oli tosi mukavan rento. Ei ollut kovalla musiikki ja sai seurustella muiden kanssa.




          Lähdimme sitten jo ennen yhtätoista yhden ryhmäläisen kanssa takaisin asuntolalle. Onneksi matka ei ollut pitkä, alle 2km. 
        Tänä aamuna käytiin aamupalalla opetuskeittiössä ja nyt vain makoillaan huoneessamme :D Tänä päivänä ei varmaan mitään maailmaa mullistavaa tehdä :D Suunnittelimme virolaisten kanssa menevämme joku päivä Ragnarok-museoon. :) 
Oli kyllä niin kiva viikko! Olen niin onnellinen, kun muutkin vaihto-oppilaat tulivat! (Vaikka puhuvatkin melkein koko ajan viroa)
Hei hei ihanat ihmiset <3

-Yours truly, Elli

torstai 17. marraskuuta 2016

Figuureja

Helöyyy

Tänään tehtiin marsipaanifiguureja. Tiikeri (itse tein enemmän kissan), norsun ja nallen :) Kaikki onnistui mielestäni hyvin. Norsua tehdessä tuli vähän kiire, kun piti alkaa lopettelemaan ja korvat ja naama oli vielä tekemättä :D Mutta kerkesin tehdä.
Taustalla kuollut norsuni. Piti korjailla sitä vähän ennen kuvan ottoa :D


Hammastikku näyttää hieman lävistäneen norsuni pään :P Pitääpä hieman korjailla vielä :D
Koulupäivä tänään oli vain 4 tuntia, joten lähdimme kämppikseni kanssa Ro's torv ostoskeskukseen, jossa olen jo muutaman kerran käynytkin. Siellä oli jo aloitettu joulukoristeiden laitto :) Sain viimeinkin ostettua muutaman joululahjan ja tuliaiskarkkeja kotiin vietäviksi :D Vielä pitäisi monelle löytää.. :P Jospa Kööpenhaminasta löytyisi sitten suurin osa. 
           Huomenna tehdäänkin kovia karkkeja :) Mukavaa puuhaa, sitä olenkin jo kerran kokeillut  Suomessa :) 
Se tältä päivältä taas. Menemme tänään vielä muiden vaihto-oppilaiden kanssa klubille pelailemaan pelejä ja nauttimaan toistemme seurasta.

-Yours truly, Elli

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Viinerivalikoima

Helloouuu!

Tänään oli todella mukava päivä! Teimme tunneilla viinereitä, myös frøsnapper mallisia joita tein viime viikolla. Teimme myös pitkonmallisia viinereitä. Väliin laitoimme margariini-sokeriseosta ja manteliremonssia sekä päälle vaniljakreemiä. Kuva alla :)


Alla olevassa kuvassa on frøsnappereita ja aamupalaksi syötävää viineriä joka on siis oikealla puolella kuvassa ja sen sisälle laitetaan yleensä leikkelettä ja levitettä, mitä normaalistikin laitettaisiin leivän väliin. Teimme myös vielä yksiä erilaisia viinereitä, unohdin ottaa kuvan. Ne olivat kierreviinereitä, ja sisällä oli margariini-sokeriseosta, manteliremonssia ja vaniljakreemiä sekä päälle laitettiin hasselpähkinärouhetta ja sokeria.


         Koulupäivän jälkeen olimme hetken huoneessamme kämppiksen kanssa ja lähdimme sitten syömään. Syönnin jälkeen menimme asuntolan elokuvateatteriin katsomaan leffaa Virosta tulleiden opiskelijoiden kanssa. Katsoimme elokuvan bad moms:)
   Elokuvan jälkeen menimme kämppikseni kanssa ns. klubille, jossa on kaikenlaista tekemistä. Pelasimme siellä air hockeytä, pöytäjalkapalloa ja pingistä. 
   Illalla skypetin vielä kaverini kanssa :) Oli kaiken kaikkiaan mukava ja kokemuksia täynnä oleva päivä, vaikka olin todella väsynyt koko päivän.
Se tältä päivältä, huomiseen!

-Yours truly, Elli

tiistai 15. marraskuuta 2016

Passion for food

Hejjj

Tänään ei ollut mitään erikoista :) Tunnit alkoi klo 8.15 ja siellä käsiteltiin hygieniaa ja tutustuttiin vähän toisiin. Päivä on ollut todella kiva, kun on saanut puhua paljon ja on aina ollut seuraa. Huomenna tehdään taas viinereitä, mutta ilmeisesti eri muodossa kuin viime viikolla. Olen kuulemma apuopettajana sitten muille :D 
Saatiin tänään myös t-paidat koululta omaksi. Paidassa lukee Passion for food mikä on kyllä totta :D Ja paita on todella mukava päällä :)
 Tämä teksti jäi aika lyhyeksi. Halusin kuitenkin jotain kirjoittaa :) 
Heippadei!

-Yours truly, Elli

maanantai 14. marraskuuta 2016

Kämppis tuli taloon tai siis huoneeseen

Moi!!


Illalla kämppikseni saapui. Hän on Virosta. Joten välillä kun hän puhuu viroa, ymmärrän jotain sanoja sieltä täältä. Hän on hirveän mukava ja hieman samankaltainen kuin minä, yhtä kova pölöttäjä. :D Tänään sai nukkua pitkään. Tai no minun pitkään on että herään kahdeksan yhdeksän välillä. En kerennyt käydä aamupalalla, joten söin vaan myslipatukan ja join appelsiinimehua. Sitten vain hengailimme huoneessamme ruokailuun asti. 
    Klo 12 oli tapaaminen, johon minun ei välttämättä olisi edes ollut pakko mennä, mutta menin silti. Kiersimme taas koulun alueen ja yhden aikoihin lähdimme Roskildeen kierrokselle. Kiersimme taas Roskildessa hetken ja kävimme Roskilden katedraalissa, joka oli todella upea myös sisältä! Siitä vähän kuvia nyt :)







Eipä mulla muuta tälle päivälle :) Heissuli vei! 

-Yours truly, Elli


perjantai 11. marraskuuta 2016

Thank god it's friday

Hei på dej tai jotain siihen suuntaan.

Tänään tehtiinkin sitten mantelikeksejä. Massa oli samaa mitä käytettiin Kransekagessa. Massaan lisättiin vain hieman valkuaista, jotta se oli helpommin pursotettavaa. Sisälle laitettiin nougat-täytettä ja paiston jälkeen koristeltiin tomusokeri-kananmunaseoksella ja dipattiin suklaassa.
Itse maistoin myös tätä, vaikka en marsipaanin ylin ystävä olekaan. Yllätyin, kun pidinkin siitä. 

Muista maista oli tulossa 8 opettajaa käymään ensi viikolla, joten minun piti valmistaa ja pakata ns. keksit.

Ylijäämäpaloista sainkin ottaa sitten itsellenikin näitä keksejä mukaan. Pakkasin myös Cathrinelle ja hänen perheellensä muutaman keksin, koska työpäivän jälkeen lähdinkin sitten kävellen Roskilden asemalle, jossa Cathrine jo odottikin minua. Shoppailimme muutaman tunnin. Ostin kengät, mekon ja paidan, jos jotakuta kiinnostaa. :D Kello alkoi lähestyä viittä kun tulin takaisin asuntolalle.
Täällä on niin hiljaista, kun kaikki tanskalaiset opiskelijat ovat lähteneet viikonlopuksi kotiin ja yövartijaakaan ei ilmeisesti ole. Aavemaista.
Kuva jonka näppäsin kävellessäni takaisin asuntolalle

Okei, siinä taisi olla kaikki tältä päivältä :) Viikonloppuna ei varmaan tule päivitystä, koska en varmaan tee mitään kiinnostavaa. Käyn kävelyllä ja katson netflixiä ja syön. :D Ehkä jos innostun, teen jonkin päivityksen, mutta se jää nähtäväksi :)

-Yours truly, Elli

torstai 10. marraskuuta 2016

Vadelmakakkua

 Hejssan!

Tänään tehtiin vadelmakakkua. Aloitettiin kakkupohjien teolla. Kun ne oltiin saatu valmiiksi, tehtiin täyte, johon tuli vadelmaa, kermaa, sokeria ja liivatetta. Täällä liivatetta tehdään myös lehmästä. Täytimme kakut ja hyytymisen ajan oli tauko ja harjoittelimme erilaisia pursotuksia, joka oli mielestäni vähän turhaa minun kohdalleni, koska osasin jo tehdä jokaisen pursotuksen, jota harjoiteltiin. Mutta ainahan voi harjoitella lisää. Sitten tehtiin suklaaspritsauksia koristeisiin. 
    Kakku otettiin kylmästä ja ympärille laitettiin marsipaania, pursotettiin kermaruusukkeet päälle ja asetimme vadelmat ja suklaat koristeiksi. Ja siivouksen jälkeen oli päivä pulkassa.


          Minua ärsyttää.. Tiedän, että osaan tehdä kaiken mitä täällä tehdään, mutta koska ainekset ovat eri kielellä ja en tiedä ihan että missä tarvikkeet ovat ja täällä on niin eri menetelmät kaikkeen. Jos saisin ohjeet englanniksi (jotka varmaan sitten ensi viikolla saankin, kun muut vaihto-oppilaat tulevat) osaisin tehdä itsenäisestikin kaiken, enkä tarvitsisi jatkuvaa "holhousta". Jospa ensi viikolla saisin tehdä vähän omatoimisemmin asiat vaikka pitäisikin olla ryhmässä. Kun on tottunut tietynlaiseen työrytmiin, niin täällä tuntuu että olisi ykkösvuodella opiskelemassa tätä alaa, vaikka onkin jo melkein valmistunut leipuri-kondiittori. Mutta jospa se tästä. Eilen oli mukavaa kun sain tehdä drømmekagea todella itsenäisesti. Vaikka onhan se mukavaa, kun on joku jolle jutella päivän aikana.

Kiitos lukemisesta ja anteeksi lopun ajatusten purkamisesta. :)

-Yours truly, Elli


keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kransekake ja Drømmekage

Hellou!


Tänään tunnit alkoivat taas kahdeksalta. Teimme ryhmän kanssa aamupäivän tanskalaisia kransekakeja. Eli kransekage on tehty mantelimassasta, kananmunista ja sokerista. Paiston jälkeen ne koristellaan tomusokeri-kananmunaseoksella. Lounaan jälkeen menin ruokalan keittiöön tekemään drømmekage nimistä leivonnaista. Drømmekage on samankaltainen kuin toscakakku, mutta mantelin tilalla on kookosta. Sain tehdä aika itsenäisesti koko leivonnaisen. Tohinassa poltin peukalonikin :( 
Kransekake. Siitä tuli vähän kalteva :DD Mutta hyvä ensimmäiseksi kransekakeksi. Tämän olisi saanut itselle syötäväksi, mutta en oikein pidä mantelista tälläisessa muodossa :P Joten annoin sen ruokalan henkilökunnalle, jotka ottivat sen kiittäen vastaan :D

          Ensimmäiset tunnit olivat aika yksinäisiä, koska kukaan luokalla ei oikein puhunut englantia, opettajakin selitti enemmän tanskaksi kuin englanniksi. Tietysti sain vastaukset kysymyksiini. Lounaalla seuraani tuli onneksi Tina, jonka kanssa sitten sai jutella. Myös ruokalan keittiön henkilökunta olivat todella avuliaita ja mukavia! Heillä oli rento meininki ja nauroivat paljon. :D
     Työpäivän jälkeen lähdin Aldiin (kauppa). Kävelin nyt vähän pidempää kautta, koska halusin nähdä paikkoja ja sää oli mitä mahtavin! Luntakin tänne on satanut viime yönä. Kävelin läheisen musiikkimuseon ohi. Jonakin päivänä käyn ehkä sisälläkin :)
Musiikkimuseo Ragnarok

Nää talot oli niin kivan näkösiä, kun niissä oli kaikkia maalauksia. 


Pakollinen pärstäkuva, ettette unoha miltä näytän :D
Se tältä päivältä :) Hei taas ensi kertaan :)

-Yours truly, Elli