lauantai 17. joulukuuta 2016

Home sweet home

Heipsan!

Viimeiset päivät meni nopeasti! Torstaina tehtiin omien maiden tuotteita ja tein sitten karjalanpiirakoita. Onnistuivat hyvin, mutta enemmän suolaa laitan ensi kerralla :D Tuotteet pakattiin ja me myimme niitä sitten käytävällä 2 tuntia. Ei hirveän moni ostanut karjalanpiirakoitani. Virosta oli mm. mannavaahtoa ja leipää jossa maustettua voita päällä. Liettuasta normi kääretorttua.



Perjantaina oli viimeinen päivä. Kaikki olivat hirveän surullisia, kun lähtö oli lähellä. Vielä aamulla lämmitimme viinerit ja sämpylät brunssille sekä opettaja laittoi minut tekemään mirror glaze-kakun. Kakku onnistui muuten hyvin, mutta unohdin siivilöidä kiilteen niin ilmakuplat jäivät rumasti näkyviin. Koristeet onnistuivat loistavasti!


Perjantaina lähtöni koululta oli klo 13.30. Hyvästit olivat itkuiset ja vaikeat. Ei halunnut päästää irti rakkaista ystävistäni. Pääsin Cathrinen isän kyydillä lentokentälle ja kiitokseksi kaikesta ostin heille pienen lahjan ja sain tuon kakunkin mukaani, joten annoin sen heille myös.
Matka lentokentälle kesti noin tunnin. Lentokentällä kaikki sujui hyvin, paitsi että kävelin ensin portille A12, kun viestissä luki niin, mutta sitten se vaihtuikin A20, joten piti kävellä sitten sinne. Ja olihan se lento myöhässä n. puoli tuntia.
Helsinki-Vantaan lentokentällä olivat vanhempani minua vastassa. Sitä ei voi sanoin kuvailla, kun ikävä purkautuu, kun näkee ihmiset joita on ikävöinyt 6 viikkoa. <3
Kotona olimme n. puoli yhdeltä yöllä. Siellä vastassa olivat siskoni ja lemmikit <3 
Hirmuinen ikävä on uusia ystäviäni, mutta onneksi on sosiaalinen media!

Olen tämän jakson aikana tullut itsenäisemmäksi ja englannin puhuminen on sujuvampaa. Suosittelen kyllä vaihtoa kaikille siitä kiinnostuneille, varsinkin jos kyseessä on Tanska. Opetus oli todella ammattitaitoista, koulutilat olivat hyvät ja asuntolassa oli paljon aktiviteettia vapaa-ajalle. Roskilde oli mukava kaupunki ja ihmiset olivat todella ystävällisiä. Olen todella kiitollinen, että juuri minut valittiin Tanskaan vaihtoon, en olisi voinut parempaa paikkaa keksiä.
Nämä 5 viikkoa, jotka olin muun ryhmän kanssa, tulevat olemaan aina elämäni parhaita viikkoja :)

Kiitos, että seurasitte matkaani Tanskassa ja toivon, että innostuitte itsekin lähtemään vaihtoon!

Viimeisen kerran hei hei!

-Yours truly, Elli

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Viimeiset päivät

Heloou!

Tänään tehtiin viinereitä ja sämpylöitä. Viinereitä tehtiin yhdeksää erilaista mallia ja sämpylöitä neljää. Sämpylöistä unohdin ottaa kuvat.. 
Viinereiden täytteet ovat usein samaa: margariini-sokeriseos, vaniljakreemi ja manteliremonssi. Ainoastaan ulkonäkö ja päällysteet vaihtelevat. Tänään päälle laitettiin hasselpähkinälastuja.
Christmascake

Oikealta arbricos, luxus stick, pastery stick, mayor's chain.

Tehtiin myös Dagmar's cake, joka oli vähän niinkuin boston. Sekä pieniä viinereitä, joista kuvia perjantaina ehkä.
Koulun jälkeen kävin kahvilla Cathrinen kanssa ja illalla pelattiin biljardia ja bingoa kavereiden kanssa.
Huomenna viimeinen ilta täällä. Kauheaa edes ajatella kuinka kauan joudun olemaan erossa ihanista uusista ystävistäni <3
Se tältä päivältä.
Heipsan!

-Yours truly, Elli





tiistai 13. joulukuuta 2016

Nothing really

Hellöööyyy!


Päivät senkuin hupenee... 
Tänään koulu alkoi 12 ja oli vain n. 3 tuntia. Pidettiin esitykset meidän viikoistamme täällä ja paketoimme tryffeleitä.
Tuntien jälkeen lähdimme kaverini kanssa Ro's torv-ostoskeskukseen ostamaan viimeiset joululahjat, jotka löysinkin sitten! :) Nyt ei tarvitse niistä stressata :D
Asuntolalle palattuamme kävimme pelaamassa biljardia ja pakkailin jo vähän tavaroita :)
Ei tältä päivältä sen enempää :)


-Yours truly, Elli

maanantai 12. joulukuuta 2016

Runebergin suukkoja

Pus pus muruset!


Lauantaina käytiin Kööpenhaminassa neljän ystäväni kanssa. Ensin suunnattiin akvaarioon, joka oli lähellä Kööpenhaminan lentokenttää. Oli kyllä hirveän kiinnostava ja upea akvaario!
Junassa matkalla Köpikseen

I found Dory!

Akvaarion jälkeen oli niin kova nälkä, joten kävimme sitten Burger kingissä syömässä :D Tankkauksen jälkeen lähdimme kohti Amelienborgin linnaa, jossa olikin prinssi oli paikalla. Se huomattiin siitä, että lippu oli nostettu tankoon.

Matkan varrelta otettu kuva

Amalienborgista kävelimme Pienen merenneidon luokse, koska kyllähän se on must see.
Meinasimme mennä myös Tivoliin, mutta sinne oli niin pitkät jonot, ettemme viitsineet jäädä odottamaan. Illalla juhlittiin kahden virolaisen syntymäpäiviä vähän ajoissa :D Saimme perjantain kakut mukaan, joten oli hieman syötävää :D

St. Albanin kirkko


Sunnuntai meni sängyssä löhöillessä ja koulutehtäviä tehdessä.

Tänään tehtiin Runebergin suukkoja, joita täällä kutsutaan lumipalloiksi=Flødeboller. Oli yllättävän helppoja tehdä. Pohja oli mantelimassasta tehty keksi, joka vähän eroaa suomalaisista Runebergin suukoista, jossa on vohvelipohja. Keksin päälle pursotettiin ns. marenki, joka sisälsi sokeria, vettä, glukoosia, kananmunan valkuaista joka oli siis pastöroitu. Kuivamisen jälkeen suukot dipattiin suklaassa ja koristeltiin. Ensimmäistä kertaa pääsi kokeilemaan syötävää kultapaperia. Toi kyllä kivan säväyksen tuotteeseen :)



Viimeinen viikko on käynnistynyt hyvällä mutta haikealla mielellä. Vaikea kuvitella, että viikonloppuna olen jo kotona perheeni luona <3

-Yours truly, Elli

perjantai 9. joulukuuta 2016

Cakes part 2

Helloou!


Tänään koristeltiin keskiviikkona tehdyt kakut. Ohuen voikreemikerroksen päälle laitettiin marsipaania ja koristeina toimivat ruusut ja "royal icing".


Itse en oikein ollut tyytyväinen kakkuun kun royal icing koristelusta tuli sotkuinen. Olin tehnyt jo yhden koristelun, mutta opettajan mielestä oli liian helppo, joten piti tehdä uusiksi.
Mutta opettajahan tietää parhaiten.

Ei oikein muuta tältä päivältä. Oli niin lyhyt päivä, ettei ole paljoa kerrottavaa :) Huomenna mennään Kööpenhaminaan akvaarioon, tivoliin ja shoppailemaan.

Heipsan!

-Yours truly, Elli

torstai 8. joulukuuta 2016

Cakes

Moi!

Tänään tehtiin 4 erilaista leivonnaista. Jokainen ryhmä teki yhden tuotteen, joten ei päässyt kokeilemaan kaikkien tekemistä. Tehtiin napoleonin leivoksia, "goose breast" (en tiedä miksi tuo nimi, oli siis kermaleivos jonka päällä marsipaania), Strawberry medallion ja ns. rivileivos.
Teimme ryhmäni kanssa napoleonin leivokset.
Napoleonin leivos. Leivoksessa on lehtitaikinaa, diplomaattikreemi (kerma ja vaniljakreemi), kermaa, vadelmahilloa ja pomada) Koristeena kuivattua vadelmaa.

Strawberry medallion. Muuten samat täytteet, mutta lehtitaikina on murotaikina ja lisänä mansikka ja suklaakoriste.

Rivileivos. Sisältää kakkupohjan, vadelmahilloa, kermaa ja koristeina mansikkaa, mustikkaa sekä pistaasirouhetta.

Goose breasts. Sisältää kakkupohjan, vadelmahilloa, diplomaattikreemiä, kermaa ja päällä marsipaani sekä mansikka.

Tämä viikko on mennyt hirveän nopeasti! Huomenna jo perjantai! Mitä?! Sitten onkin vain enää viikko lähtöön. Alkaa olla jo haikeat tunnelmat, kun pitää jättää kaikki ihanat ihmiset <3 Mutta vielä on aikaa! Ikävä Suomea on toki ja ihmisiä siellä, älkää sitä pelätkö. En ole unohtanut teitä :*

Heipsan tältä päivältä :)

-Yours truly, Elli


keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Tiistai ja keskiviikko

Helouu :)


Tiistaina tehtiin jälkiruokia, risalamandea ja sitruunamoussea. Risalamande oli siis sitä mitä söin kaverini luona sunnuntaina (se riisianukas), joten en selitä sitä tähän uudestaan
:)
Risalamande
Sitruunamousse suklaakoristeella

Koulun jälkeen lähdimme kaverini kanssa shoppailemaan joululahjoja. Vieläkään ei kaikkea löytynyt.
Viiden aikoihin kävin syömässä ja loppuilta menikin sitten Linnan juhlia katsoessa :D Ei ollut kyllä sama katsoa sitä täällä, kun ei ollut ketään kelle kommentoida mekoista :D Siskon kanssa yritettiin skypen välityksellä, mutta minä tulin 30 sekuntia jäljessä joten ei oikein onnistunut :D

Tänään sitten tehtiin moussekakkua. Väliin tehtiin jo eilen maitosuklaa-ganache ja tänään sitten marjamousse. Itse valitsin marjaksi vadelman. Käytettiin myös ohuita kakkupohjia pohjalle ja kakun reunoille.
Kakku meni pakkaseen, koska koristelemme sen vasta perjantaina.
Tykkäsin kakkutunneista, mutta ärsyttää kun pitää tehdä kaikki niin hitaasti :D Tai siis, että kaikki menevät samaa tahtia. Itse olisin kakun tehnyt kolmessa tunnissa, mutta nyt meni 6 tuntia. No okei, olen muita kokeneempi kun olen kolmoisvuotelainen ja muut ovat ykkösvuodella tai toisella vuodella opiskelemassa.
Opettaja on alkanut kehumaan enemmän ja sen on huomannut sitten tekemisessäkin. Tekee kaikkea mielellään kun ennen vähän ärsytti kun aina piti olla parempi, eikä päivästä jää paha mieli.

No se niiltä päiviltä :D Kirjoittaminen on vähän lipsunut, mutta asiaa kuitenkin tulee jälkikäteen :) Heipsan!

-Yours truly, Elli


maanantai 5. joulukuuta 2016

Buffetti

Hei taas!

Tässä tuleekin nyt muutamasta päivästä juttua :)
Perjantaina tehtiin ns. yhteenvetoa näistä viikoista. Mitä ollaan tehty tunneilla ja vapaa-ajalla jne. Ja se pitää siis palauttaa opettajalle ja esitellä muulle ryhmälle.
Lauantaina ei tehty mitään erityistä :D
Sunnuntaina menin Cathrinen luokse. Hän ja hänen isänsä hakivat minut puoli yhdeltätoista ja kävimme kaupoilla ostamassa leipomistarvikkeita. Heille päästyämme teimme erilaisia suklaalla kuorrutettuja juttuja, esim. manteleita, marsipaania sekä marsipaania ja nougattia sekoitettuna. Suklaata jäi niin paljon, että teimme sitten suklaafonduen. Katsoimme elokuvan ja joimme teetä (joka oli todella hyvää! Pitää käydä ostamassa sitä!) 
Elokuva jäi kesken, koska Cathrinella oli käsipallopeli, jonka voittivat 44-22! Peliä oli jännittävää seurata vaikka en sääntöjä tiennyt yhtään :D
Matkalla Cathrinen peliin

Pelin jälkeen menimme takaisin Cathrinen luokse ja siellä olikin pöytä katettu valmiiksi.
Illallinen oli siis perinteinen tanskalainen jouluruoka. Tarjolla oli keitettyjä perunoita, paistettua possua(maistui vähän kinkulta, mutta palat olivat paksumpia ja rapea pala oli paras osa!) ja ruskeaa kastiketta.
Jälkiruoaksi oli riisivanukas, joka on siis riisipuuroa, jossa on vatkattua kermaa ja mantelirouhetta. Sitä syötiin kirsikkakastikkeen kanssa.
Kaikki oli oikein hyvää ja voisi tehdä tuota riisivanukasta Suomessakin.
Syönnin jälkeen katsoimme elokuvan loppuun ja sitten he lähtivät viemään minua takaisin koululle.
Catherinen isä lupautui viemään minut viimeisenä päivänä lentokentälle! Olin niin kiitollinen heille siitä! Täytyy antaa heille jotain kiitokseksi :)

Maanantaina oli buffetin valmistelua. Sinne oltiin tekemässä niitä petit fourseja joista aiemmin puhuin. 



Tarjolla oli kaikenlaista tanskalaista pikkuleipää ja leivonnaista. Itsellä niin makea ähky, etten ottanut paljoa. :D

No se niiltä päiviltä :) Alle 2 viikkoa enää!

-Yours truly, Elli

perjantai 2. joulukuuta 2016

Torstag

Bread day

Torstain kirjoitus tuleekin vasta tänään, kun ei ollut eilen aikaa kirjoitella.
Tehtiin siis viittä erilaista leipää eilen. Oli normaali ns. ranskanleipä, saksanpähkinäleipä, pellavansiemenleipää, sheperd's bread(paimenen leipä) ja toscanaleipää. 
Leipiähän olen paljon tehnyt jo Suomessa, mutta oli kiva nähdä hieman erilaisia reseptejä, kuten juuri tuo saksanpähkinäleipä.(Joka oli kyllä todella hyvää)
Valmistus oli aika samanlaista kuin Suomessakin. Osa leivistä nostatettiin koreissa.
Vaalea leipä

Sheperd's bread


pellavansiemenleipä

Toscanaleipä

Saksanpähkinäleipä
Tuntien jälkeen kävimme kaupoilla ja illalla menimme klubille joulupippaloihin :) Oli mukava ilta taas kerran :)
Hei hei :*

-Yours truly, Elli